Hudson Louis kandidaat #7 voor het waterschap

27 februari 2019

Nederland is een echt waterland met zelfs een unieke natuur. In Nederland komen veel soorten zoogdieren, broed- en trekvogels en vissoorten voor. Bij de kustgebieden komen zeehonden en bruinvissen voor. Schone natuur is hiervoor zeer essentieel.  

Ik ben gek op natuur. Sinds 1990 woon ik in dit mooie land. Oorspronkelijk kom ik uit Sri Lanka. Overdag ben ik druk bezig als finance manager en op mijn vrije uren wandel/fiets ik graag met mijn vrouw en kinderen langs het strand van Luna in Heerhugowaard. Ik vind een schone omgeving heel belangrijk.

Waterschap en landbouw in Nederland verdienen meer aandacht. Klimaatverandering speelt hier een grote rol. Denk aan ‘t tekort aan water tijdens de (afgelopen) mooie hete zomer maanden, lage rivier waterstand, uitdrogen van sloten en meertjes, verzilting. Het behoud van cultuurhistorisch landschap in relatie tot veiligheid en waterberging gaan wat mij betreft hand in hand. We moeten duurzaam met het water omgaan. Het betaalbaar houden van schoon water is een taak van de politiek. Inwoners van Noord Holland Noord kunnen zo duurzaam mogelijk in schoon water investeren.

Ons waterschap zorgt ervoor dat we allemaal ’s avonds veilig kunnen slapen. Het waterschap is ook verantwoordelijk voor schoon water. Ja, daar wil ik me voor inzetten. Niet alleen voor nu maar ook voor de toekomst. Zeker zijn van schoon water!  Hudson Louis