Afscheid en een nieuw begin

Door Piet Oudega op 21 maart 2024

De fractie van de PvdA in het waterschap Hollands Noorderkwartier heeft afscheid genomen van een van haar leden. Aukelien Jellema heeft aangegeven dat zij uit de fractie stapt. Dat vindt de fractie jammer.

Aukelien had sinds haar verkiezing in maart 2023 een eigen en herkenbare stem in onze fractie. Met haar grote inzet en betrokkenheid, haar ervaring uit de Staten van Noord-Holland en haar kennis van Den Helder en omstreken leverde zij een belangrijke bijdrage in de discussies in de fractie en binnen het bestuur van het waterschap.

Het spijt de fractie dat zij heeft besloten andere activiteiten op te pakken. Wij hopen dat wij in Helderse zaken nog steeds op haar inbreng kunnen rekenen.

Het afscheid van Aukelien betekent ook een nieuw begin: Sandra Schreuder, tot op heden steunfractielid van de PvdA-fractie, zal op 27 maart worden geïnstalleerd als lid van het Algemeen Bestuur van het waterschap. En haar plaats als steunfractielid zal worden ingenomen door nummer zes van de lijst van de PvdA bij de waterschapsverkiezingen in maart 2023: Daniëlle Koelemij. De fractie heet haar welkom!

Piet Oudega

Piet Oudega

Mijn liefde voor het waterschap is al oud: ik was twaalf jaar lang hoofdingeland (lid van het algemeen bestuur) bij het Hoogheemraadschap Uitwaterende Sluizen, een van de voorgangers van HHNK. Via een indirecte verkiezing vormde ik daar met drie collega’s de fractie Algemeen belang, gekozen door Provinciale Staten van Noord-Holland. Toen ik in 1986 wethouder

Meer over Piet Oudega