In de tuin bij Kees

26 april 2020

Kees Stam is lid van het algemeen bestuur en heeft 10 jaar lang als dagelijks bestuurder de portefeuille waterveiligheid gehad. Wat doet hij in coronatijd?

Ik ben veel op de tuin bezig om de heremoes (wortelonkruid) uit de  grond te krijgen. De spinazie is al drie keer geoogst en de piepers staan boven de grond.

Nu is het wachten op regen en hopelijk komt er geen nachtvorst meer. Europa is al 2 graden warmer gemiddeld dus de ijsheiligen moeten ook weken vroeger vallen.

Gelukkig heeft De Raad van State na gedegen onderzoek ons projectplan Markermeerdijken en de vergunning daarvoor van Gedeputeerde Staten (van Noord Holland) van voldoende kwaliteit beoordeeld. Alle bezwaren die waren ingediend zijn ongegrond verklaard.

Nu kan de Alliantie van partijen die samen de projectversterking gaan uitvoeren eindelijk volle kracht op de uitvoering zetten. Het stadstrand in Hoorn  en de oeverdijk als versterking van recreatie en natuur komt naast de waterveiligheid snel boven water, om het maar cryptisch te zeggen.