Peter Otten stelt zich voor

23 december 2021

Peter Otten volgt sinds 2021 actief de fractie. Hij stelt zich graag voor:

Ik (69), ben pas komen wonen in een voor mij nieuwe omgeving van West West Friesland (het oostelijk deel, het echte West Friesland, kent volgens mijn vrouw een ander type mens). Dit landschap is vooral door wind, water en mensen gevormd. Een prachtig landschap zeker voor een hydroloog met een fysisch geografische achtergrond.

Bij het doorgronden van het watersysteem heb ik, als hydroloog afgelopen jaar het beheergebied van HHNK en haar bewoners al fietsend en kanoënd goed leren kennen. Een betere kennismaking kan ik mij, naast de vele HHNK-stukken, niet wensen.

Door mij te verbinden met de fractie van de PvdA in HHNK, krijg ik de kans, na jaren van passief lidmaatschap, om mijn wens, een actieve rol te spelenbinnen de PvdA te vervullen.

Ik heb 27 jaar voor de gemeente Almere gewerkt.  En heb mij vooral ingezet om water mede sturend te laten zijn in de ruimtelijke ordening. Een boeiend werkterrein en wilde hier dan ook niet mee stoppen. Leeftijd kan dus een spelbreker zijn.

Het aansluiten bij de fractie PvdA van HHNK is voor mij een prachtige oplossing om beide genoemde wensen te vervullen, maar nu met een door mij geambieerde bestuurlijke en socialistische blik.

Inmiddels, zie het eind 2021 afgesloten coalitieakkoord in Den Haag, is voor het Rijk ook duidelijk dat water en ook bodem mede sturend moeten worden in de ruimtelijke planvorming .