Rina van Rooij kandidaat #8 voor het waterschap

27 februari 2019

Weliswaar niet geboren in Noord-Holland, maar wel al 40 jaar woonachtig in deze prachtige provincie voel ik mij Noord-Hollander in hart en nieren. De veelzijdigheid van deze provincie trekt mij aan en water speelt daarin een belangrijke rol. Water om te recreëren, maar ook water om te consumeren. Dat laatste is een groot goed.

Vanuit mijn werk in vluchtelingenkampen weet ik dat het niet altijd vanzelfsprekend is dat er voldoende en ook schoon water is. Als lid van Provinciale Staten heb ik mij ook met dit onderwerp mogen bezighouden en de laatste periode vooral in relatie tot het klimaat. Klimaatadaptatie heeft dan ook mijn bijzondere belangstelling. Hoe zorgen we ervoor dat wij ons aanpassen aan de veranderingen van het klimaat ? Hoe zorgen wij ervoor dat wij droge voeten houden, dat we vergroenen en verduurzamen ? En hoe zorgen we ervoor dat het voor iedereen betaalbaar blijft ?

En dan komen we bij een principe van de PvdA ; eerlijk delen. De sterkste schouders de zwaarste lasten. Komend uit een simpel arbeidersgezin heb ik later de kansen gekregen om mij verder te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij. Dat gun ik iedereen en daarom zet ik mij graag in voor mensen die het wellicht iets minder goed getroffen hebben . We staan aan de vooravond van een grote transitie. Het is van groot belang dat we iedereen daarin meenemen.  Rina van Rooij