Saskia Borgers nieuwe hoogheemraad namens Water Natuurlijk

16 november 2020

Saskia Borgers (51) uit Spierdijk is toegetreden tot het dagelijks bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) in Heerhugowaard. Daar is de PvdA blij mee.

Saskia was voorgedragen door de fractie Water Natuurlijk, had al zitting in het algemeen bestuur van het waterschap en is de opvolger van Ruud Maarschall uit Petten, die zijn functie om persoonlijke redenen heeft neergelegd.

PvdA

De fractie van de PvdA kijkt met veel vertrouwen uit naar de nieuwe samenwerking met Saskia in het dagelijks bestuur.

Ervaring

Saskia is milieudeskundige en heeft ervaring in diverse politieke, bestuurlijke en eindverantwoordelijke functies

Zo was zij eerder directeur-generaal bij het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu, gemeentesecretaris van Purmerend en Haarlem plus interim-directeur van twee omgevingsdiensten.

Terugtreden

Saskia was de afgelopen jaren actief als ondernemer en fractievoorzitter van de combinatie PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad van Koggenland. Met haar aanstelling als hoogheemraad zal zij terugtreden als gemeenteraadslid.

Bij het hoogheemraadschap zal Saskia onder meer de portefeuilles financiën, middelen, bedrijfsvoering en duurzaamheid beheren.

Zetel

Luuk Zaal (21) uit Broek in Waterland neemt de vrijgekomen zetel in het algemeen bestuur in.

Het waterschap is voor hem geen onbekend terrein: als jeugdbestuurder bracht hij het waterschap drie jaar lang onder de aandacht van leeftijdsgenoten. Recentelijk verving hij Eva Tannehill als algemeen bestuurslid tijdens haar zwangerschap.