Bij Piet thuis in Coronatijd

11 april 2020

Waterschapsbestuurder Piet Oudega vertelt over thuis in Coronatijd:

Het is inderdaad een gekke tijd. Mijn verjaardag was ook een gekke dag: ik kreeg 2 puzzels van 1000 stukjes. Normaal puzzel ik niet, maar dit is de tijd om geduldeisende dingen te gaan doen.

Gelukkig is het ook mooi weer, al dagen, dus we fietsen regelmatig met zijn tweeën. Al vijf jaar lang doen we dat op dinsdag met een grote groep, maar dat is vanaf deze week niet meer mogelijk. Helaas, veel minder gezellig, maar met zijn tweeën blijft het mooi om in het beginnende voorjaar door de Zaanstreek en Waterland te fietsen. Overal vogels, lichtgroen in de bomen, gras dat er goed bijstaat, volle sloten.

Ik ga het schuurtje afschilderen. Had ik grotendeels vorig jaar in de heetste weken gedaan, met als gevolg dat ik last van een niersteen kreeg (te weinig gedronken). Nu kan ik het stuk doen dat vorige zomer nog begroeid was. En geen risico op zonnesteek of niersteen.

En gelukkig goede berichten vanuit Heerhugowaard. Alleen een wat zorglijke toon bij de dijkgraaf als het over het afvalwater gaat?

Piet Oudega

 

Naschrift van de portefeuillehouder: de afvalwaterketen een vitaal proces en daarom zijn zorgen terecht. Alles is echter in rustiger vaarwater en lijkt onder controle, al moet er niets geks gebeuren. De grootste aandacht gaat momenteel uit naar voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen.